Kuidas keeta pastat itaalia moodi?
Need on 10 kuldset reeglit pasta täielikuks nautimiseks:


1. Kasuta kõrget ja laia potti.
Vee tase ei tohiks olla kõrgem kui ¾ poti kõrgusest.
2;3 Reegel: kümme ,sada, tuhat.
Täpne suhe pasta keetmisel on: 10gr soola,100gr pastat ja 1l vett. Lase vesi tugevalt keema. Alanda pisut tuld ja lisa soola, sega kuni see on lahustunud.
4.Vala sisse pasta ja suurenda tuld, et vesi uuesti keema hakkaks. Sega puulusikaga, kui keedad väikese- kujulist pastat või puukahvliga, kui on pikk pasta. Jälgi, et vesi keeks ja ära pane potile kaant peale.
5;6 "Itaalia stiilis" pasta keetmiseks, vaata, mis on kirjutatud pakil. On hea, kui maitsestad pastat enne nõrutamist.
7;8;9 Pasta nõrutamise juures tuleks jätta paar supilusikatäit pasta vett järele, seda saab väga hästi kastme valmistamisel kasutada. *Ära unusta, et isegi peale kurnamist pasta jätkab valmimist. Kõige parem on muidugi, kui see segada koheselt kastmega.
10. Külmade pasta roogade jaoks, kurna pasta ja tilguta natuke õli, et ta ei kleepuks, segades sagedalt sõelal, et ta jahtuks. Kui pasta on saavutanud toatemperatuuri võib teda maitsestada ettevalmistatud kastmega.

Itaalia üks juhtivamaid pastatootjaid, Barilla, on valmistanud pastat juba üle 100 aasta ja tunneb selle tehnoloogiat väga hästi. Itaallastele meeldib oma pastat süüa "al dentena" ehk poolvalmis. "Al dente" pastat on kõige parem hammustada ja tuleb esile ta täielik ja tugev maitse.