Moldaavia toidud

 

  aafrika toidud    araabia toidud    armeenia toidud    aserbaidžaani toidud    austraalia toidud    austria toidud    belgia toidud    bulgaaria toidud    eesti toidud    gruusia toidud    hiina toidud    hispaania ja portugali toidud    hollandi toidud    india toidud    inglise ja iiri toidud    indoneesia toidud    islandi toidud    itaalia toidud    jugoslaavia toidud    kanada toidud    karjala toidud    kasahhi toidud    kirgiisi toidud    korea toidud    kreeka toidud    kuuba toidud    läti toidud    leedu toidud    lõuna-ameerika toidud    mehhiko toidud    moldaavia toidud    norra toidud    poola toidud    rootsi toidud    rumeenia toidud    saksa toidud    soome toidud    tšiili toidud    vene toidud  

[Home][rahvusköögid][moldaavia toidud]

 

Moldaavias kasutatakse rohkesti lambaliha nii värskelt kui ka suitsutatult. Iseloomulik on toitudele küüslaugu lisamine. Seda pannakse suppidesse, lihatoitudesse, pirukatäidistesse.

Borsh on moldaavlastel hapu supp kaljaga, ilma peetideta. Seejuures valmistatakse borshe mitme retsepti järgi: riisiga, nõgestega, kalaga jne.

Lambapiimast valmistatakse juustu, seda lisatakse paljudele toitudele riivitlt või viiludena.

Liha sageli paneeritakse munas ja jahus või kastetakse taignasse enne praadimist. Kanalihatoite tehakse mitmekesiselt.

Maisijahupuder (mamalõga) kuulub vanemate ja levinumate traditsiooniliste toitude hulka.

Kartuleid valmistatakse mitmel viisil. Köögiviljade valik on laialdane, neid ja seeni kasutatakse paljudes toitudes.

Maitserohelist lisatakse suppidele ja liha- ning aedviljatoitudele, kõige enam petersellilehti ning tilli.